Як виникла скульптура

0
1088

Споконвіків скульптура вважалася одним із найвишуканіших видів мистецтва. Естетика й величність статуї завжди захоплювала людей, сприяла збереженню соціальної пам’яті. Скульптура на замовлення, це чудовий подорунок для друзів та рідних. Скульптури, які створювалися у давнину, завжди нагадували молодому поколінню про його історію: чи-то про богів, в яких колись вірували предки, чи-то про святих, героїв, колишніх політичних лідерів. Замовити скульптуру ви можете на сайті Rovenchyn & Danovsky Studio.
Але як виник цей вид мистецтва? Перші спроби матеріалізувати свої вірування й переконання людини зробила ще у доісторичні часи. Скоріше всього, вони були викликані бажанням людини увіковічнити пам’ять про щось важливе для неї.
Існує одна давньогрецька легенда про те, як була створена перша скульптура. Молода дівчина Кора, розстаючись із коханим, захотіла зберегти його зображення собі на пам’ять. Коли вона намалювала його голову по тіні від сонця, то залила глиною силует, що утворився і таким чином з’явилася перша статуя.

Взагалі, перші статуї, створені людьми, були доволі примітивними. Найчастіше це просто стовпи зі невиразними людськими обличчями, які знайшли європейські першовідкривачі під час обслідування островів Тихого океану.
Історія ліплення осмислених скульптур розпочинається у тридцятому столітті до нашої ери, зі Стародавнього Єгипту.
У цій давній державі скульптура переважно виступала у ролі прикраси. Різні споруди оздоблювалися  статуями богів, тварин і фантазійних істот. Спочатку скульптури у Єгипетському царстві були більш реалістичними (наприклад, бюст Нефертіті), але згодом стали умовними, й не змінювалися до занепаду Єгипту.

Дуже вміло єгипетські майстри, зображуючи богів, поєднували людські й тваринні тіла. Проте, ще більш краще вони відтворювали силуети тварин. Різноманітні рельєфи покривали єгипетські будівлі, зображуючи богів, пригоди фараонів, події єгипетської історії, епізоди з повсякденного життя у храмах і палацах.. Замовити скульптуру ви можете на сайті Rovenchyn & Danovsky Studio.
Надзвичайно важливий етап у розвитку скульптури – мистецтво Еллади. Давньогрецькі скульптори намагалися створити образ прекрасної й ідеальної людини. Основним їх жанром був побутовий. Також творили у анімалістичному стилі та ню (оголеність).
Скульптури були й до сьогодні залишаються одним з найпрекрасніших видів мистецтва.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here