Музика під водою: датський ансамбль презентував креативне шоу

0
686

У Данії відбувся надзвичайно оригінальний концерт під назвою AquaSonic. На ньому музиканти грали, повністю занурені під воду.
«Коли знаходишся у акваріумі, то стає трохи самотньо. Ти ізольований від усього залу, не можеш чути аудиторії, навіть не можеш чути інших музикантів», – каже Мортен Пулсен, барабанщик ансамблю.
Через такий підхід до музики, Лейла Сковманд, керівник, вокаліст і композитор, сподівається привернути увагу людей до природи, нагадуючи їм про її вічність.
«Сьогодні ми все більше віддаляємося від природи, – каже Лейла виданню TIME. – На мою думку, ми маємо знайти вихід з цієї ситуації, поступово зближуючи людей з нашою матір’ю-природою. А одною з її складових є вода».

Ідея проведення такого виступу виникла ще 2004 року, коли Сковманд жартівливо співала у глек з водою, і випадково занурила у нього губи. Заінтригована, вона спробувала поспівати. «Звук був таким собі, але ідея концерту, де музиканти грають під водою, захопила мене».
Проект був у розробці майже 10 років. Музиканти працювали із виробниками музичних інструментів, щоб створити такі, які змогли би ідеально видавати звуки під водою. Також виконавці брали уроки правильного дихання у професійних дайверів та йога-інструкторів.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here